Allmän Information

Företagare i behov av en advokat i Vasastan

Som egen företagare är det viktigt att vara påläst om dina skyldigheter och dina rättigheter. Inom vissa bolagsformer anses du inte vara en juridisk person, aktiebolagsägare är ett exempel på detta. Här gäller bland annat skatterätten, bolagsrätten samt arbetsrätten om du är arbetsgivare i ditt bolag. Som företagare kan man även hamna i en situation där behovet av en försvarsadvokat blir aktuellt. Det kan handla tex om en tvist mot andra företag, privatpersoner eller staten.

Privatpersoner i behov av en advokat i Vasastan

För privatpersoner är det främst civil- och familjerätten som är den viktiga. Detta kan bli aktuellt vid exempelvis tvister vid skilsmässor, detta kan gälla allt från ägodelar vårdnadstvister eller arvsrätt. Inom civilrätten finns även konsumentköplagen, för dig som konsument. Arbetsrätten är också relevant då den skyddar privatpersoner mot alltför låga löner och avtal som på något vis kan vara skadligt för dig.

Advokatjour

Vid behov av konsultation, möjligen innan du fattar beslutet om du behöver anlita en advokat eller om du har någon rättsrelaterad fråga – kan man ringa advokatjouren och få en kostnadsfri konsultation på 15 minuter. Vid denna konsultation upprättas inga handlingar eller liknande, men du kan få tips och råd om hur du ska ta dig vidare.

När kan du behöva en advokat?

Det finns många situationer där man kan behöva en advokat. Det behöver inte alls betyda att man blivit utsatt för något brottsligt eller själv har utfört något. Ett exempel på detta kan vara en försäljning av din bostad, när du ska skriva testamente eller om du ska gifta dig och vill ha äktenskapsförord, vid dessa tillfällen är det en god idé att kontakta en advokat. Detta i anledning av att alla avtal och annat ska gå rätt till. Om du behöver en advokat för situationer av allvarligare grader, till exempel om du blivit utsatt för rån eller misshandel är det betryggande att det ställs väldigt höga krav på advokaterna. Det är viktigt att du känner dig trygg i din advokat och dennes kompetens.

För dig som söker efter en advokatbyrå i Vasastan finns det närmare 50 olika byråer att välja bland. Vissa håller sig till ett och samma område, medan vissa består av advokater inom flera olika områden.

Denna text behandlar bara kortfattat några av de rättsområden som finns. Både för dig som företagare, juridisk person eller för dig som privatperson. Du kan läsa mer på advokatsamfundets hemsida. Där kan du läsa om vilken utbildning som krävs, advokatetik samt en lista på vilka situationer där behovet av en advokat kan uppstå.

#AktiveraFlightON